Availability: In Stock

Rruga e krokodileve

Autor: Bruno Schulz
SKU: 10322

1,200L

“Rruga e Krokodilëve”, përmbledhja e gjithë tregimeve të shkrimtarit polak Bruno Schulz (përkthyer nga Romeo Çollaku).Schulz (1892-1942) vlerësohet si një ndër prozatorët më të spikatur të fillimshekullit XX. Në përmbledhjen “Rruga e Krokodilëve” përfshihen dy vëllimet me tregime “Shitoret e kanellës” dhe “Sanatoriumi nën shenjën e klepsidrës”, bashkë me disa tregime të botuara pas vdekjes së autorit.Schulz, hebre me kombësi polake, u ekzekutua me dy plumba në kokë në qytetin e lindjes gjatë okupimit nazist, për një larje hesapesh mes dy oficerëve të Gestapos.

Informacion shtesë

Autori

Gjuha

Nr i faqeve

431

Shtëpia botuese

Shkrimtarët