0

Letërsia naziste në Amerikë

1,000L

“Letërsia naziste në Amerikë” është një enciklopedi biografike e gjithë shkrimtarëve të kontinentit amerikan, nga Kili në Kanada, në shekujt XX-XXI, të cilët shkrimtarë, për një arsye a tjetrën, përqafuan idetë dhe kauzat e ekstremit të djathtë. Është ngërthyer një spektër jashtëzakonisht i gjerë përvojash jetësore në këtë kaleidoskop personazhesh, veprash, shoqërish sekrete ose jo, shtëpish botuese të njohura apo të nëndheshme, organesh shtypi, sektesh e grupimesh gjithëfarësoj. Në thelb është orvatja e autorit për të zhvarrosur një të fshehtë, një figurë të mugët dhe shumëfytyrëshe, diçka mes fëmijës dhe përbindëshit: njeriun e kohës sonë. “Letërsia…” është vepra e parë që tërhoqi vëmendjen e publikut ndaj një figure madhore të letërsisë botërore. Brenda pak vitesh, nga Bolaño do të vinin me radhë një seri veprash që sot zënë vend në rreshtin e parë të shkrimtarisë: përmbledhja me tregime “Thirrje telefonike”, romanet “Ylli i largët”, “

Nga:

Shtëpia botuese:

ISBN: 9789928185976

Nr i faqeve: 250

Ruaje
Ruaje
Si mund t’ju ndihmojmë?

Për të marr i pari njoftime mbi librat e rinj, top 10 të sezonit, librat
më shitur,rekomandimet tona javore dhe ofertat e tiranabook!