0

Jete shkodrane

1,000L

Romani “Jetë shkodrane” (1965) është nji tablo unike e jetës së qytetit verior në kapërcyellin e shekujve XIX-XX. Stili dhe gjuha e Simonit, përshkrimet e detajuara dhe aftësia e depërtimit në psikologjinë e personazheve, na i përçojnë të freskëta edhe sot skenat e jetës së asaj kohe dhe rindërtojnë artistikisht klimën urbane të zanafillës së modernitetit tonë. Cuk (Lazër) Simoni lindi në Shkodër në vitin 1889 dhe vdiq në Tiranë në vitin 1968. U nda në shenjë për aktivitetin e tij patriotik para dhe pas shpalljes së Pavarsisë. Njihet gjithashtu si përkthyes i kryeveprës së shkrimtarit italian Carlo Collodi, Aventurat e Pinokut dhe si drejtues i së përkohshmes Cirka në vitet ’30.

Nga:

Shtëpia botuese:

ISBN: 9789928368003

Nr i faqeve: 272

Ruaje
Ruaje
Si mund t’ju ndihmojmë?

Për të marr i pari njoftime mbi librat e rinj, top 10 të sezonit, librat
më shitur,rekomandimet tona javore dhe ofertat e tiranabook!