Availability: In Stock

E Drejta e Koncesioneve dhe e Partneritetit Publik Privat

SKU: 9789928314444

4,000L

Ky studim ka për qëllim të hulumtojё sektorët ku aplikohet partneriteti publik – privat, si dhe format, llojet dhe mënyrat e zbatimit të kontratave të PPP-ve.

Përshkrim

Libri “E drejta e Koncesioneve dhe Partneritetit Publik Privat”, i Autorёve Dr. Elona Bano dhe Dr. Edmond Ahmeti, i botuar nё vitin 2022 trajton nё veçanti:

–        Natyrёn e veçantё tё projeteve koncesionare/PPP;

–        Pёrkufizmin e tё drjtёs sё kёsaj disipline dhe karakteristikat e saj;

–        Dallimet dhe ngjashmёritё e kontratave koncesionare/PPP me kontratat e tjera administrative;

–        Zanafillёn e koncesioneve/PPP;

–        Koncesionet e shtetit shqiptar nё vitet 20’ e nё vijim;

–        Teoria e koncesioneve dhe PPP, Pёrkufizime dhe llojet e kontratave;

–        Legjislacioni Evropian dhe ndёrkombёtar, trendet e aplikimit tё koncesioneve dhe PPP-ve;

–        Konteksti institucional, ligjor dhe kontraktual i Mbretёrisё sё Bashkuar, Francёs, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Italisё;

–        Kuadri institucional dhe ligjor nё Shqipёri. Burimet e tё drejtёs, parimet dhe pёrkufizime;

–        Trendi i projekteve të koncesioneve dhe partneritetit publik privat në Shqipëri;

–        Legjislacioni i Bashkimit Evropian pёr partneritetin publik privat (PPP);

–        Roli dhe kompetencat institucionale nё trajtimin e koncesioneve/PPP nё Shqipёri;

–        Modele institucionale pёr vlerёsimin e projekteve koncesionare dhe partneritet publik privat’

–        Koordinimi me Autoritetet Kontraktuese pёr monitorimin e kontratave;

–        Dokumentet standarde tё tenderit pёr dhёnie me koncesion/PPP;

–        Procedura konkurruese pёr dhёnien e koncesioneve/PPP;

–        Vlerësimi i ofertave ekonomike tё dhёnies me koncesion/PPP;

–        Garancitё dhe negocimi i kontratave koncesionare/PPP;

–        Menaxhimi financiar publik në kuadër të PPP. Identifikimi, vlerёsimi dhe ekspozimi i risqeve në projektet e PPP;

–        Risqet, identifikimi, kategorizimi dhe alokimi i tyre;

–        Menaxhimi i Risqeve Fiskale;

–        Vlerёsimi i risqeve fiskale nё projektet koncesionare dhe tё partneritetit publik – privat;

–        Rregullimi dhe objekti i kontratave PPP, dizenjimi i tyre;

–        Përmbajtja e kontratës së koncesionit/PPP sipas legjislacionit shqiptar;

–        Disa kontrata tё partneritetit publik privat që nuk rregullohen me legjislacionin e koncesioneve/PPP;

–        Hartimi i dispozitave kryesore tё kontratave koncesionare dhe tё partneritetit publik – privat sipas udhёzuesit tё Bankёs Botёrore;

–        Dispozitat standarde kryesore pёr hartimin e kontratave koncesionare/PPP;

–        Zhvillimi i qёndrueshëm dhe parimi “qytetarët të parët” përballë sektorëve kryesorë të zbatimit të koncesioneve/PPP-ve;

–        Një vështrim i ri mbi PPP: Vlera e Parasë përballë Vlerës për Njerëzit;

–        Metodologjia e vlerësimit sasior dhe cilësor të PfPPP dhe rezultatet e synuara;

–        Si të arrijmë standardin e zero tolerancë ndaj korrupsionit në prokurimet publike të llojit PPP;

–        Nocioni i objektivave të zhvillimit të qendrueshëm (SDG-s) përballë marrëdhënieve me partneritetin publik privat;

–        Dhjetё projekte tё dёshtura tё partneritetit publik privat nё botё;

–        Ligji model “Qytetarët të parët” (people-first) në partneritetet-publike-private (PPP);

Informacion shtesë

Autori

Gjuha

Nr i faqeve

943

Shtëpia botuese

Shkrimtarët

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Jini i pari që shqyrton “E Drejta e Koncesioneve dhe e Partneritetit Publik Privat”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *