Availability: In Stock

SHPENDËT NË PULLAT SHQIPTARE NË VITET 1913-2018

SKU: -978-9928-4503-4-0

1,200L

Fauna Shqiptare dhe veçanarisht zogjët dhe shpendët janë pasuri e madhe
natyrore e vendin tonë ,dhe luajn një rol të rëndësishëm në ruajtjen e
biodiversitetit, në mbajten e pastër të ambjentit natyrore ,në mbrojtjen e bimve
bujqësore,pemve frutore , pyjeve nga semundjet dhe dëmtuesit.
Duke u bazuar në studime që janë bëre deri sot ,në Shqiperia jetojnë rreth 370
lloje zogjësh ku 290 lloje janë autoktone dhe rreth 80 lloje zogjësh dhe shpend
shtegtare.

Category:

Përshkrim

Libri-album : Zogjët në pullën shqiptare, ka si qëllim:
1-Do t’ju shërbejë mësuesve dhe nxënsve të shkollave 9 vjecare dhe të mesme për
të studjuar e njohur me mire ,sidomos për të rritur kujdesin e dashurinë e tyre për
llojet e zogjve dhe shpendve të cillet jetojnë në vendin tonë.
2- Do t’iu shërbejë agjensive turistike për të njohur dhe reklamuar tek turistët
shqiptarë dhe të huaj, vlerat turistike që ka Shqiperia veçanarisht me disa nga llojet
autoktone të zogjeve dhe të shpendve shqiptare.
3-Do t’iu shërbejë studjusve,biologve ,punonjësve të agjensive shtetërore të
pyjeve,të turizmit, dhe zonave të mbrojtura për të  marre të gjitha masat e duhura
ligjore për të mbrojtur nga gjuetia e pa ligjëshme dhe dëmtuesit faunën ,dhe
veçanarisht zogjët dhe shpendët shqiptare.
4-Do t’iu shërbejë,filatelistve shqiptare për të rritur interesin e tyre, në
koleksionimin e pulla shqiptare me teme florën dhe faunën dhe llojet e zogjeve dhe
shendëve të cilët jetojnë në territorin shqiptare.
5-Do t’iu shërbejë, filatelisteve të huaj për të rritur interesin e tyre, në
koleksionimin e pullave postare shqiptare në tërësi dhe për të njohur faunën dhe
sidomas dhe llojet e zogjëve dhe shpendve që jetojnë në Shqipëri.

Libri-album“Shpendet në pullat Shqiptare 1913-2018” në ekspozitate e librit
filatelike në shkallë botërore është vlersuar me 2 Çmime (medalje) si më
poshte:
1-Në ekspoziten ndërkombetare Cinisello Balsamo-2020(Itali) është vlersuar me-
VERMIL.

2-Në ekspoziten ndërkombetare(botërore) LONDON-2022 është vlersuar me
medalje-SILVER

Informacion shtesë

Autori

Gjuha

Nr i faqeve

113

Shtëpia botuese

Shkrimtarët

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Bëhuni i pari që shqyrton “SHPENDËT NË PULLAT SHQIPTARE NË VITET 1913-2018”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *