0

Aurelia

500L

“Aurelia” është novela e fundit e shkruar nga Gérard de Nerval dhe është një përjetim i ëndrrave, i fiksimeve dhe i marrëzisë. Është rrëfimi i pasionit trazues të Nervalit ndaj një aktoreje dhe pasoja e mëtejme e çmendurisë që e përfshiu. Kjo novelë ishte e parapëlqyera e artistit Joseph Cornell. Nervali u përkrah nga Prusti dhe André Bretoni. Si njëri prej “bohemianëve” të vetëshpallur origjinal, Nervali qe mjaft i njohur pasi i kish bërë paradë nëpër kopshtet e Pallatit Mbretëror një karavidheje mbi një fjongo të kaltër.“Nervali zotëronte gjer në thellësi një ndjesi që na dukej se na përkiste” – André Breton“Sa herë që e rilexoj Aurelian, një tronditje e re dhe qartësuese në fund të stomakut tim, m’i hap sytë e zemrës: kisha qenë i vëzhguar! Nuk isha i vetëm në botë!” – René Daumal

Nga:

Shtëpia botuese:

ISBN: 9789928463944

Nr i faqeve: 90

Ruaje
Ruaje
Si mund t’ju ndihmojmë?

Për të marr i pari njoftime mbi librat e rinj, top 10 të sezonit, librat
më shitur,rekomandimet tona javore dhe ofertat e tiranabook!